13 juli, 2016 admin

Jag har haft både Hovs Hallar och Kullaberg uppskrivet på min Bucket list under en längre period men det var först i början av juni som besöket äntligen blev av. Hade under våren via Instagram kommit kontakt med Johan och Lotta som ligger bakom @colors.of.sweden , där ett härligt bildflöde från den Svenska naturen visas upp, vi bestämde helt sonika att vi kör en liten fototräff på Hovs Hallar

 

Bra fotoväder = Dramatisk himmel och bra vindförhållanden

 

Dom först Väderprognoserna visade upp ett hyfsat bra fotoväder när det gällde vind- och molnförhållanden, dock var jag inte förvånad när detta ändrades till det sämre ju närmre resdagen närmade sig, dock så var det inte på tal att skjuta upp resan och det var tur det, visade sig bli ett helt okej väder i slutänden som ni kommer att se på bilderna!

Själva Resan tog ca 3,5h och med en sen avfärd blev det inte fören långt in på eftermiddag som bilen till slut rullade in på parkeringen, även om planen var att jag skulle varit på plats bra mycket tidigare kändes det som att jag hade god tid att både reka runt på platsen men även ta en riktig långfika med Johan och Lotta med tillhörande diskussioner kring foto. Brukar inte vara bortskämd med att kunna sitta ner och njuta av omgivningen 2-3 timmar  innan solnedgången, bara detta var guld värt!

Började till slut dra ihop sig att ta sig till dom platser som man planerade in under tidigare timmar, stativet åkte upp, skärpan ställdes in och kompositionen sattes, nu var det bara vänta in rätt ögonblick!Visade sig att molnen fortfarande Lyste med sin frånvaro ut över havet!

Hovshallar

Hovshallar

Som bonus hade det under Kvällstimmarna bildats vita avlagringar av salt som visade upp sig i en härlig kontrast till det gröna, några timmar innan såg vi inte detta så detta blev en oväntad överraskning för oss!

Hovshallar

Hovshallar

Räckte dock att vrida kameran 90 grader så var dom där, MOLNEN! kanske inte dom mest dramatiska man vart med om men det var iallafall inte en klarblå himmel. Något som jag inte riktigt hade räknat med var hur den röda graniten förstärktes så kraftfullt av solens sista sken till något helt magiskt. Blev till slut 3-5 stycken bilder som jag väldigt blev nöjd med.

 

Hovshallar

Hovs Hallar med sin speciella natur är verkligen en plats jag  kan rekommendera att besöka, dock så är terräng inte tillgänglighetsanpassat så det kan var lite bökigt att ta sig ner till havet. Något som man kanske inte tänker på när man ska ut och fotografera och speciellt i sådan terräng är just hur viktigt det är med rätt klädsel, är först på sista tiden som jag insett vilken skillnad det gör med rätt klädsel som är anpassat just för mina behov som t.ex  vattentålighet när man står halvvägs ute i vattnet eller smidigheten när man tar sig fram bland klippor, i mitt letande sprang jag av en slump på fritidsfabriken som säljer både byxor och jackor .m.m. till bra priser och framförallt är funktionella.

 

 

 

Kvällen mörkande på och till slut rullade jag vidare mot Kullaberg till några timmars sömn för att sedan vakna upp till en tidig sommarmorgon med kameran beredd att fånga in skådespelet! Detta äventyr tar jag upp i nästa inlägg Del2.

 

CONTACT

For more information about prints, collaborations, workshops or anything else, send me a messenger using the form below.