16 september, 2016 admin

 

Något som slog mig när vi kom fram var hur trevliga och hurtiga Norrmännen är, de verkar ha ett väldigt aktivt friluftsliv gammal som ung under sina lediga stunder. Jag tycker det är en stor skillnad mot vad man är van vid hemma i Sverige, här är det sällan man springer på någon annan när man är ute i naturen och fotograferar. Oftast är man där helt själv med kameran  för att fånga in det dramatiska morgon/kvällsljuset eller för att fånga den perfekta vågen. Man kan ju i och för sig förstå varför det är en sån stor skillnad, dels har dom en gammal tradition av att vara ute i denna fantastiska natur som är runt husknuten. Det finns också många vandringsleder och övernattningsställen att välja på. En mycket bra sida på nätet är  www.ut.no  som hjälper en att planera samt hitta olika hytter-och turförslag över hela Norge. Det är ett samarbete mellan Den Norske Turistforening och NRK, Svenska motsvarigheten till detta är Svenska Turistföreningen.

 

Värdens kraftigaste vattenströmmar

 

Förutom det ståtliga fjellet Børvasstindan som vackert visar upp sig bakom kulisserna är även Saltstraumen känd för sina vattenströmmar som de kraftigaste i världen, kan komma upp i en sådan hög hastighet som hela 22 knop. Den har även en omfattande artrikedom på växter samt djurlivet. Vattenströmmarna rör sig ut och in med ca 6 timmar mellanrum så under ett dygn kan man oftast se detta kraftfulla dramatiska skådespel 4 gånger. Saltstraumen är som sagt ett populärt resmål bland både fiskare och dykare. Vill ni veta mer om vad som händer i området finns denna hemsida  www.saltstraumen.info med matnyttig information.

Landskap_Norge_001

 

Ni som nu undrar hur det gick med mitt fisket kan jag avslöja att fångst fick jag redan på mitt andra kast under första dagen, blev en öring modell mindre så den fick snällt leka vidare i strömmen. För husfridens skulle bytte jag sedan över till kameran igen under resten av veckan och dokumenterade istället andras fiskelycka på betryckt avstånd.

Nästa inlägg, del tre kommer jag berätta och visa bilder från min tvådagars roadtripp upp till Narvik och över Riksgränsen vidare till Kiruna.

På återseende!

CONTACT

For more information about prints, collaborations, workshops or anything else, send me a messenger using the form below.