15 oktober, 2016 admin

Skarberget

Såg verkligen framemot denna roadtripp som under två dagar skulle ta mig över breddgrader som jag innan inte varit i närheten av. Målet för resan var att från Saltstraumen ta mig upp med bil till Narvik via E6, därefter vidare på E10 över mot Riksgränsen med slutdestination Kiruna.

 

Light painting from the sky

 

Resan började under tidig morgontimme och efter ett antal mil på slingrande vägar samt flera tunnlar senare var jag framme i Bognäs för ett obligatoriskt stop där färjan skulle ta mig vidare uppåt mot Narvik. Själva båtresan tog så pass lång tid att det fanns gott om tid med kameran att fånga den dramatik som utspelade sig över Skarberget, molnen låg som en tät ridå där solstrålarna fick kämpa sig igenom för att belysa denna magiska bergskedja. Efter en välbehövlig bensträckare på båten fortsatte jag min resa och under kvällstimmarna var jag till slut framme vid dagens mål.

Skarberget

 

Under resan tillbaka blev det tyvärr ett kort stopp vid STF Turiststation i Abisko Östra, han dock se mig lite omkring i närmiljön och framför allt koncentrerade jag mig på fjällälven Abiskojåkka som slingrar sig igenom det öppna och karga landskapet i form av en kanjon. Abisko nationalpark är verkligen en plats som jag vill återkomma till och utforska mer med kameran under de så olika årstiders signum men även passa på att gå olika etapper av Kungsleden som går mellan Abisko och Hemavan. Något intressant som jag fick berättat till mig och som var helt nytt för mig är att området har den lägsta årsnederbörden samt är en av dom soligaste platserna i landet vilket jag fick uppleva denna dag

 

Om jag ska summera denna tvådagars roadtripp blev det mycket tid och mil i bilen men helt klart värt att då det var så mycket olika intryck som jag fick uppleva under resans gång, tyvärr fanns det inte allt för mycket tid med kameran utan blev oftast korta stopp utmed vägen men det överväger allt annat som jag fick uppleva. Något som märktes extra tydligt nu under tidig sommar var hur långt fjällbjörken hade hunnit slå ut sina små ljusgröna musöron , var en stor märkbar variation som visades upp under resa. Bilderna nedan är en blandad kompott från tur/retur resan.

Då detta var sista delen från min Norgeresa som gick av stapeln tidigare under sommaren sammanfattar jag det hela med en fantastisk upplevelse av natur och landskap men även trevliga möten med spännande personer. Kommande inlägg berättar jag om min nyligt gjorda  Nio dagars höstresa upp till Fulufjället och som vidare gick över på den Norska sidan.

Väl mött!

 

 

 

 

CONTACT

For more information about prints, collaborations, workshops or anything else, send me a messenger using the form below.